DAG 1 + 2 : Federations Cup – Zürich , Zwitserland.


Reisdag


Nadat alle voorbereidingen ten einde waren vetrokken op zondag richting Zwitserland met 2 auto’s en 2 van ( gehuurd va KBBSF).


Gezien de afstand werd er besloten om ieder apart te rijden omdat het gekkenwerk zou zijn elkaar proberen te volgen. De van’s kozen de route via Luxemburg ( benzine en vooral sigaretten) terwijl de auto’s via Duitsland reden om beetje  “gaaaze” te kunnen geven.


De eerste auto kwam aan rond 15u en de manager begon de onderhandelingen voor de parking 😊 Tevens werden  de kamersleutels  georganiseerd. Tenslotte, misschien nog het meest belangrijke voor de mannen… De toegang tot de WIFI.  Dit zou de chaos bij aankomst bij het installeren kunnen verminderen.


Vrij snel volgden de andere van’s en auto en rond 16u was iedereen aangekomen.


Het lokale TV circuit werd snel “gehacked” om de talrijke Playstations te installeren.


Uiteraard was het eerste bezoek aan de lokale Burger-King en s ’avonds werd door de meeste nog snel een domino-pizza van €20 genuttigd… 😊


Ondertussen woonden de coaches nog de Technical meeting bij om daarna de nodige informatie aan de spelers te geven vooraleer de kamers werden opgezocht.


Het werd snel stil in de meeste kamers na een vermoeiende reisdag.


Game day 1 :  Pioneers vs. London Mets


Het had de hele nacht geregend en de verwachting waren hoog gespannen tijdens het ontbijt.


De coaches waren alvast om 8u reeds naar veld geweest en kwamen met trieste berichten terug. De kans dat er gespeeld ging worden om 13U was eerder miniem.


Ondertussen had de Erwin, Kevin DS afgehaald van de luchthaven daar hij niet met de ploeg kon mee reizen.


Om 11:30h kwam dan van de T.C het nieuws dat de wedstrijd was uitgesteld naar de volgende dag om 10:00h.

Ondertussen was het opgehouden met regenen en de coaches besloten een korte training in te lassen op het nabij gelegen kunstgras veld.


Spijtig genoeg keerden we terug naar het hotel waar de tactiek werd herbekeken voor de pitching door de uitgestelde wedstrijd.


Het diner werd om 4:30u gepland en vooraleer terug naar het veld te gaan werd er nog een bezoek aan het lokale shoppingcenter gepland.


Het zal vroeg dag zijn morgenvroeg…

Tot morgen… Erwin

DAG 3 game 1  :   PIONEERS vs. London Mets

 

Na de verplaatsing van gisteren werd het tijd dat de wedstrijden kunnen beginnen.


We stonden op op met een schitterende blauwe hemel en ondanks het vroeg uur waren de meesten , niet allemaal , wakker genoeg om de wandeltocht naar het veld te beginnen.

We vertrokken om 7:45h met een rustige “jog” om tijd te winnen tijdens de opwarming. Het was al vroeg genoeg.


Ondanks het vroege uur zat de sfeer er goed in. Iedereen was klaar en de high fives vlogen in het rond. Ben kreeg de ball en hij pitchte een uitstekende wedstrijd. 7 inn, 6H, 3R (1 ER), 1BB, 6SO.


De slagploeg had wat tijd nodig om op gang te komen daar de Engelse pitcher echt heel goed was. Er werden slimme at bats genomen en de pitch count van de tegenstrever liep snel op waardoor we wisten dat London nog een andere pitcher diende te gebruiken. Via goede en slimme baserunning kwamen we 1-0 voor via een goede hit van Xander die een uitstekende dag kende  met een 3/3 met nog 2BB

.

In de 4inn had Ben een klein dipje en de Engelse slagmensen profiteerden van een voorsprong te nemen 1-3 via een homerun en een hitje met “bases loaded”.


Ben herpakte zich en zou eerst na 7inn worden vervangen door Brendan die een foutloze inning kende waarna Zane de boel dichtgooide in de laatste slagbeurt 9inn.


Aanvallend waren we in de 4inn een puntje dichterbij gekomen en na de verwachte pitchers wissel gingen de sluizen open. We scoorden 5 runs met een aantal goede bunts, paar foutjes en RBI singels van Rob en Xander. We stonden 8-3 voor en de Engelse kregen nauwelijks nog vat op Ben, Brendan en Zane.


Eindstand : 8-3 en een oh zo belangrijk eerste win na een uitstekende wedstrijd van onze mannen.


De rest van de dag kregen de spelers vrijaf en iedereen vulde de namiddag op zijn manier in met stadsbezoek, skinny dipping in het meer of simpelweg Playstation.


De coaches en de meeste spelers zakten af naar het veld om de avondwedstrijd tussen de Zweden en de Zwitsers bij te wonen. De Zweden wonnen doch de wedstrijd werd ontsiert doordat een speler van Barracuda’s, een line-drive vol in zijn gezicht kreeg en onmiddellijk het bewustzijn verloor.


De volledig open dug-outs bieden geen enkele bescherming en de gevolgen waren pijnlijk en bloederig voor de speler. Hij werd door een ambulance per direct naar ziekenhuis vervoerd en iedereen hoopt dat hij OK zou zijn. Op dit moment hebben we geen verder nieuws. Zal ongetwijfeld vanavond wel komen.


Het plan voor vanavond is duidelijk.. om 3:20 vertrekken we naar veld en een win tegen de thuisploeg zou ons samen met de Zweden in pole-positie zetten, zeker nadat de Engelse onverwacht van de Ieren verloren hadden.


Wordt vervolgd  !!

DAG 3 Game 2  : Pioneers vs. Zürich Barracuda’s

 

Zoals reeds vermeld in mijn vorig verslagje, speelde we vanavond tegen de thuis ploeg Barracuda’s.


Wat enigszins toch als een lastige match werd aanzien was eraan voor de moeite.

De thuisploeg acteerde ontstellend zwak qua pitching en in de verdediging maakte de Zwitser in het begin van de wedstrijd 3 fouten. De pitcher gooide in de 2de inning meer tegen de backstop dan naar de catcher.


Onze jongens profiteerden gretig en na 2 volledige innings stonden we reeds 7-0 voor.

Kevin domineerde slagploeg volledig (5inn, 2H, 5K met 52 pitches. Vanaf de 6 inning kregen nagenoeg alle pitchers werk.

Sam als eerste kreeg de 6inn , Ruben (7inn) maakte zijn debuut en deed het uitstekend na een aarzelende start.

Brendan nam de 8inn voor zijn rekening en kreeg 2 runs tegen na een “lead off double” en enkele foutjes van onze verdediging.

Zane deed de deur toe in de 9inn en pitchte een “clean” inning ondanks nog een foutje van zijn verdediging.


Aan slag was het lastig door de wilde pitching van Zurich en op het einde werd er minder geconcentreerd geslagen. Benji had een lekkere dag met 2/3 met 2 RBI en 1BB. Xander bleef “hot” met 2/4  ook met 2 RBI en 1BB.

Eindstand : 9-2 na een eenvoudige win.


Morgen spelen we om 13:00 tegen de tevens ongeslagen Zweden 3-0. Bij winst zijn we mathematisch zeker. Vrijdag tenslotte volgt de laatste poule match tegen de Ieren. De Ieren kunnen bij winst morgen tegen Zurich en winst tegen ons op vrijdag de finale bereiken, mochten we morgen van de Zweden verliezen.


Tot morgen,


Erwin

Dag 4 game 3 :  Pioneers – Rattvik Sweden.

 

Belangrijke wedstrijd vandaag tegen de nog ongeslagen Zweden. We hebben deze ploeg al paar keer gescout en wat ons opviel was de snelheid die de ploeg met zich meebrengt.


Rizzi  begon als werper en we hoopten dat hij ver in de wedstrijd kon gaan om morgen en zaterdag met uitgeruste bulpen aan de slag te gaan.


Lucas ontgoochelde niet en pitchte de volle 7inn/3R/3ER/9H/6K


De slagploeg ging op het juiste volledig los en knuppelde maar liefst 21 hits bij elkaar met 2 homeruns van Xander en Lucas.


Nagenoeg iedereen mepte er lustig op los en Rizzi deed de rest op de heuvel….


Eindstand : 16-3 7 inn.


De finale komt nu erg dichtbij. Er zijn nog een paar onwaarschijnlijk scenario’s waar we in een QTB-situatie kunnen verzeild geraken. Daar de Ieren vanavond nog spelen kunnen we dit nu nog niet uitrekenen maar met de monsterscore vanmiddag zullen we zeker een erg goede kans maken.


Na de wedstrijd aten we nog ter plaatse. Op het menu… Slaatje, Spaghetti Bolognaise, Carbonara of Pesto. De bordjes waren erg snel leeg… 😊


De coaches gaven de spelers de rest van de avond vrijaf. Sommigen gingen naar de “SPA”. Anderen crashten op hun kamer en playstation was weer een gegeerd tijdverdrijf.


Morgen om 13:00 wachten de Mariners uit Ierland voor onze laatste poule wedstrijd.

 

Tot morgen.

Dag 5 game 4 :  Mariners (IRL)  vs. Pioneers


 

Laatste wedstrijd in de voorronde was eigenlijk een maat voor niets daar Mariners van Zürich had verloren. Zij moesten alles winnen om nog kans te maken op de finale.


De ploeg wou echter de finale ongeslagen bereiken en de mannen speelden best een goede wedstrijd.


Rookie Ruben kreeg de ball en deed het zeer goed. In 5inn kreeg hij slechts 3 hits en 2 runs tegen. Na 72 pitches oordeelde de coaches, dat de limiet bereikt was en Sam VN nam over.


Sam wordt heel langzaam terug in de actie gegooid na zijn Tommy John operatie.

Zijn prestatie was zeer goed en zijn snelheid schijnt met iedere wedstrijd beter te worden.


Voorzichtigheid is nog steeds geboden en na 2 inn werd hij vervangen door Brendan die de laatste inn voor zijn rekening nam. Na 8 inn stonde de eindstand 2-13 op het bord.


Aan slag liep het weer uitstekend. De beste slagmannen vandaag waren Benji 4/5 met 3RBI, Wesley met 2/3 en 2 RBI en ook Xander bleef “hot” met 3/4 en 5RBI. Xander sloeg ook zijn 2 de homerun van het tornooi en blijft met grote voorsprong de slagmaan met hoogste gemiddelde.


Morgen dus de Zweden in de finale….Niet om 12:00h maar een uurtje vroege omwille van de weersvoorspelling die er niet echt goed uitziet. Rond 15h worden er onweders voorspeld met veel regen.


Tenslotte ging nagenoeg alle spelers s ’avonds naar de wedstrijd tss London en Zürich kijken. Tussen de laatste 3 in de rangschikking was er een enorme strijd aan de gang om niet de degraderen naar de qualifiers volgend jaar.

London moest winnen om nog kans te maken via de belachelijk QTB-formule…

De Engelsen wonnen ook, weliswaar zeer nipt waarbij de laatste out (Strike out) viel, bij bases loaded, 2 outs en volle bak…


Om 21:30h werden de laatste instructies aan de ploeg geven waarbij praktische afspraken alsook tactische richtlijnen aan bod kwamen.


Tot morgen!!

DAG 6 : day of the final….


Na een lange week was eindelijk de dag van de finale aangebroken….

Ongeslagen gingen we de strijd aan met de Zweden , die al bewezen hadden en vrij goeie ploeg te zijn.

De scouting rapporten werden nogmaals nagelezen de de wedstrijd werd zelfs vervroegd vanwege het naderende onweder…


Na onderling overleg werd beslist dat Ben de ball kreeg met Kevin en Zane in relief.

Ben Gooide een “berematch” en gaf de Zweedse slagploeg geen enkele kans. Hij gooide 5inn waarbij hij slechts 2H tegen kreeg. Na 72pitches was de tank leeg en Kevin nam over en hij ging gewoon op de weg van Ben verder.

Ook hij kreeg slechts 2 hits tegen, Zane was klaar om te “closen” maar Kevin was zo dominant, dat hij de wedstrijd gewoon uitgooide.


Aan slag begonnen de mannen zeer sterk. Op hits van Q en Rob stonden we al snel 2-0 voor. In de 2de inn begon Vegas met een basehit, Lucas kreeg hit by pitch en Zion legde een lekker bunt neer. Op slag van Benji scoorde Vegas tenslotte de 3de run.


Spijtig genoeg stokte de aanval in de volgende 4inn. Na een pitcherswissel van de Zweden kregen we wel nog enkel base runners en werden we ook nog “gep…” door een slechte call op 1B maar we konden toch in de 7 en 8inn toch nog 2 extra runs scoren.


Zoals gezegd, gooide Kevin de wedstrijd uit en Wally maakte de laatste out waarna de festiviteiten los gingen.

Eindstand 5-0


Tenslotte vielen we nog in de individuele prijzen daar Xander werd uitgeroepen tot beste slagman en Benji werd kreeg de prijs van MVP van het tornooi.


De beste werper werd onbegrijpelijk toegewezen aan een zweed.

 

In bijlage nog een paar sfeerbeelden … 😊