Beste Pioneers,


Pioneers is één van de oudste van het land en de laatste jaren is het erg moeilijk om “uw club” naar behoren te organiseren.


Wij zijn op weg naar ons 100-jarig jubileum en hopen ten zeerste dat we daar een spetterend feest van kunnen maken.


Het gebrek aan medewerkers/vrijwilligers is schrijnend te noemen en de weinige mensen die alsnog hun bijdrage leveren, worden hoe langer hoe schaarser.


Vooreerst vragen wij kandidaten om het bestuur te vervoegen. De taken worden verdeeld over de aanwezige kandidaten, rekening houdend met de voorkeur en talenten.


De kantine bezetting is ook steeds een probleem waarbij steeds dezelfde mensen in de bres springen, die dan uiteraard na een tijd er de brui aangeven.


We hebben vastgesteld dat de extra vrijwilligersbijdrage, niet het gewenste effect heeft gehad. Wij gaan hiervoor , eens de kalender bekend is een takenlijst voor opstellen, gevolg gevend aan uw voorkeuren en agenda’s van de verschillende leden. Zoals bij vele andere clubs zal uw aanwezigheid echt noodzakelijk zijn om ons toe te laten verdere investeringen en verbeteringen te organiseren.


Daarom hebben we de hulp nodig van alle leden. Ook van jou. Ofwel ben jij een lid dat de spelregels kent en dan zal je in 2024 ingezet worden als umpire bij een ander (jeugd)team. Ofwel ken je de spelregels nog niet zo goed (of ben je nog erg jong) en dan zal je (met je ouders) ingezet worden om twee kantinediensten te doen voor onze eerste teams, softbal heren en softbal dames.


We zijn alvast zeer blij dat er voor de bezetting van ALLE zaterdagen, wanneer onze eerste ploeg thuis speelt, er alvast een mooie oplossing voor gevonden is.


Tenslotte hebben wij met het bestuur de financiële toestand goed bekeken.


Spijtig genoeg moeten wij vaststellen dat de operationele kosten , de laatste jaren enorm gestegen zijn ( Bijdrage KBBSF, Kosten Wedstrijdballen, Kosten Umpires, aankoopprijzen kantine materiaal, onderhoud van de velden, nutsvoorzieningen etc etc).


Het gevolg is dat de eenheidsprijzen voor de meeste consumpties in de kantine zullen verhoogd worden. Verder hebben wij ook de lidgelden aangepast waarbij we een vergelijk hebben gemaakt met andere clubs.  


Beeballer (4 tem 9 jaar) 160€ / Jeugd (tem 15 jaar) 200€ / volwassenen 225€

recreanten 115€ / Steunende leden 35€


Een tweede of derde, … spelend gezinslid krijgt 10 euro korting.


Wij hopen dat jullie begrijpen dat al deze maatregelen noodzakelijk zijn voor onze club. Wij hopen dat op deze manier de werklast van de huidige vrijwilligers een beetje minder zal worden.


Op  ZATERDAG 13 januari tussen 14u en 17u nodigen wij iedereen uit voor inschrijvingsmoment op de club.


Wij wensen jullie allemaal al een gezond en sportief 2024 toe.

 

Met sportieve groeten,

 

Het bestuur van Hoboken Pioneers